HKC1.jpgHKC2.jpgHKC3.jpg

Jongdierendag 23 september

Hierbij nodigen wij u uit deel te nemen aan de fokkersdag welke op zaterdag 23 september wordt gehouden in de Baander, Zangvogelweg 152 3815 DP Amersfoort. Ook niet leden zijn van harte welkom. Traditiegetrouw kiezen de aanwezigen – na voorselectie door de clubkeurmeesters- de mooiste Hollandse krielen. Voor de meest deskundige fokker is er de kennersprijs, ditmaal geen appeltaart maar een verrassing. Voor 9 euro is er een uitstekende lunch. U bent van harte welkom.

09.30 Inkooien
10.00 Opening door de voorzitter. Mededelingen en ingekomen stukken.
10.30 Beoordeling door clubkeurmeesters.
12.30 Lunch.
13.15 Verslag bijeenkomst vertegenwoordigers buitenlandse speciaalclubs Hollandse krielen, 2 september te Gildehaus. Terugblik op showseizoen en Jubileumshow. Clubshow 2017 en rasgebonden EE show Nederlandse rassen Oneto 1-3 december 2017.
Tegelijkertijd ‘nomineren’ de keurmeesters in overleg (en zonder de aanwezigheid van de fokkers) maximaal 4 dieren voor de groepen:
a) Fraaiste hanen patrijs en patrijs getekenden
b) Fraaiste hennen patrijs en patrijs getekenden
c) Fraaiste hanen overige kleurslagen
d) Fraaiste hennen overige kleurslagen
De geselecteerden krielen worden (met kooinummer!) door de keurmeesters in de ‘eregalerij’ geplaatst.

14.00 Alle aanwezigen (fokkers en keurmeesters) kunnen heb ‘stembriefje' invullen (deelname is niet ‘verplicht’).
De briefjes worden ingeleverd bij de secretaris André Wassink. Het dier met de meeste stemmen - Mooiste Hollandse kriel fokkersdag- is de winnaar. De fokker die de juiste uitslag heeft c.q. het dichtst benadert wint de ‘kennersprijs’.
14.30 Verloting meegebrachte prijzen.
14.45 Bevindingen keurmeesters (zonder de uitslag bekend te maken!) Algemene indruk van de gekeurde klasse, uitblinkende onderdelen/eigenschappen, aandacht gewenst voor …. Etc.
15.15 De uitslagen worden bekend gemaakt.
15.30 Uitkooien, opruimen schoonmaak.

Met vriendelijke groeten het bestuur HKC