HKC1.jpgHKC2.jpgHKC3.jpg

Bezoek Hauptsonderschau

Van 24 t/m 26 november houdt onze Duitse zusterclub haar Hauptsonderschau in Schuttorf (slechts 15 min. over de grens via de A1. Vanaf Utrecht ongeveer 1,5 uur). De SV der Holländischen Zwerghühner und seltenen Zwerghuhnrassen heeft meerdere rassen onder haar hoede, maar het merendeel van de dieren op deze 'clubshow' bestaat uit Hollandse Krielen. Veelal zijn er honderden Hollandse Krielen aanwezig van fokkers uit geheel Duitsland (in 2022 350, de jaren daarvoor was 450 Hollandse Krielen geen uitzondering).

Voor de Nederlandse liefhebbers en fokkers dus een uitgelezen kans de Hauptsonderschau te bezoeken nu deze zo dichtbij gehouden wordt. Helemaal nu het ernaar uitziet dat showen ook komende herfst/winter nog een utopie zal zijn in Nederland.

Een aantal bestuursleden en erevoorzitter Henk Kasperts zijn van plan op zaterdag 25 november de show te bezoeken. Wij willen alle leden van harte uitnodigen mee te gaan! Interesse? Meld je bij het bestuur van de HKC, dan proberen we zoveel mogelijk carpoolen te organiseren.
De ontvangst met‘kaffee & kuchen’ (koffie en taart) wordt aangeboden door de HKC!

Kleintierzüchter-Zentrum Schüttorf Wietkampstraße 24 48465 Schüttorf (rijdt over de parkeerplaats van de sporthal om bij het kleindiercentrum te komen)