HKC1.jpgHKC2.jpgHKC3.jpg

75 jaar HKC

Onze gezellige club bestond op 1 december 2021 alweer 75 jaar. Dat is een felicitatie aan ons allen waard! Al 75 jaar lang wordt er in clubverband geijverd voor de Hollandse Kriel, voor standaardbeschrijvingen, kleurslagen, kennisuitwisseling, onderlinge contacten en promotie.. noem het maar op en het is voorbij gekomen. Dankzij allen die zich de afgelopen 75 jaar hebben ingezet binnen en voor de HKC is ons kleine krieltje uitgegroeid tot een iconisch ras dat wereldwijd vele fans kent.
Het jaar dat voor ons ligt, zullen we uitgebreid stilstaan bij het jubileum van de vereniging. We hebben een feestelijke jubileum- ALV op zaterdag 16 april 2022 gepland waarvoor de voorbereidingen al gestart zijn. De Hollandse Kriel zal in het zonnetje gezet worden in de bladen.
Natuurlijk mag ook een jubileum-clubshow niet ontbreken om de mooiste dieren te zien schitteren tijdens de Kleindierenshow Midden Veluwe (woensdag 5 oktober inkooien, zaterdag 8 oktober uitkooien). Bovenal hopen we elkaar veel te mogen ontmoeten om samen te genieten van de hobby, bent u er ook bij?!
Gezien alle ontwikkelingen omtrent vogelgriep zien we helaas al een aantal jaren dat het voor shows in het latere najaar en winter zeer onzeker is of er pluimvee ingezonden kan worden. Omdat wij toch heel graag komend seizoen onze jubileum- clubshow willen houden stelt het bestuur voor deze onder te brengen bij de Kleindierenshow Midden Veluwe, waar de organisatie ons graag welkom heet. Wij hopen daarmee eventuele beperkingen later in het seizoen voor te zijn en zoveel mogelijkheid zekerheid te hebben op een geslaagde jubileum-clubshow.