HKC1.jpgHKC2.jpgHKC3.jpg

Fokkersdag HKC 24 september 2022 (AFGELAST)

Helaas heeft het bestuur moeten besluiten de fokkersdag af te gelasten. Door diverse redenen was de animo te beperkt om de organisatie door te laten gaan en de locatie te gebruiken. We hopen iedereen weer te zien op de ALV  (15-04-2023) of tussen de kooien!

Hierbij nodigen wij u uit voor onze Fokkersdag welke op zaterdag 24 september as. wordt gehouden in de Baander, Zangvogelweg 152, 3815 DR Amersfoort.
Voor 9.00 euro wordt er voor u weer een voortreffelijke lunch bereid door de leerkracht consumptieve techniek met assistentie van een aantal leerlingen.

Helaas zullen er geen krielen toegelaten kunnen worden door de nog altijd geldende vogelgriep maatregelen. Om elkaar toch op en gezellige manier te ontmoeten en diverse zaken te bespreken is een alternatief programma opgesteld zoals u hieronder kunt lezen.

09.45 uur Ontvangst met koffie en koek.

10.00 uur Opening & Huishoudelijke mededelingen.

10.15 – 10.30 Algemene Leden Vergadering:
            1. Bestuursverkiezing: op de ALV d.d. 16 april 2022 zijn Johan Albada en Robert Jan Lokhorst voorgesteld als kandidaten voor het bestuur. Daar hen kandidatuur niet vermeld was in de uitnodiging zijn beide heren toen ad interim benoemd en vragen wij u, de leden, in te stemmen met de benoeming van Johan en Robert Jan als bestuurslid van de HKC.

10.30 – 11.15 Hanen en hennenfok. De standaardcommissie heeft de speciaalclubs gevraagd of standaardaanpassingen gewenst/mogelijk zijn om te zorgen dat hanen- en hennenfok niet meer noodzakelijk zou zijn. Hoe kunnen we hiermee omgaan? Welke voorbeelden zijn er al? Wat is de mening van de HKC? Aan de hand van de standaard, reeds bestaande aanpassingen en onze eigen ervaringen in de fok van Hollandse Krielen (denkt u daar alvast over na?) stemmen we graag af wat wij als leden belangrijk vinden in deze.

11.15 - 12.00 Alternatieven bij afgelasting shows. Er zijn al vele ideeën geopperd en geprobeerd, wat kan en moet de HKC zelf doen of ondersteunen? Waaraan is behoefte? Diverse voorbeelden zullen we kort bespreken. Is er animo voor (regionale) hokbezoeken bij HCK-leden als de maatregelen dit weer toelaten?

12.00 – 13.00 Lunch.

13.00 – 13.30 Hollandse Krielen Quiz, met een variëteit aan vragen over kippen, de Hollandse Kriel en HKC. Wie weet er (bijna) alles en wordt haantje de voorste? De winnaar ontvangt een attentie.

13.30 – 14.00 Wat is dat? We nodigen graag iedereen uit om voorwerpen/foto’s uit de hobby mee te nemen waaraan een leuk verhaal(tje) kleeft, of die gewoon heel praktisch zijn en interessant voor andere leden. U kunt denken aan:

- De mooiste en/of bijzonderste prijs ooit gewonnen met een Hollandse Kriel.

- Gebruiksvoorwerpen uit het kippenhok; Pikemmer, Broedeieren bewaren en keren, ouderwetse maar praktische drinkemmer, Moderne voerautomaten en drinkwatersystemen. Wat heeft u uitgevonden?

- Een bepaald soort voer, supplement of bodembedekking dat fantastische show-/fokresultaten geeft, bespaart, of de dieren blij maakt.


14.00 - 15.00 De Hollandse Kriel. We hebben een groot arsenaal aan foto’s, er zijn de afgelopen jaren keurmeestersdagen en overleggen met onze zusterclubs over de grens geweest en we hebben zaken besproken tijdens onze bijeenkomsten en in het HKM. We nemen diverse zaken bij de hand en bespreken hetgeen we samen interessant vinden. Heeft u ideeën? Stuur ze ons alvast!

15.00- 15.15 Loterij. Graag willen we weer een loterij houden. Dit om de kosten van de dag te drukken. Tevens is de loterij altijd een leuke onderbreking. Kunt u een prijsje meebrengen?

15.15 - 16.00 Afsluiting en napraten met een drankje.

U kunt zich aanmelden door voor 17 september a.s. een mailtje naar de secretaris te sturen; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.