HKC1.jpgHKC2.jpgHKC3.jpg

Uitslagen Europashow bij Oneto

235 enkele nummers en een trio Hollandse krielen waren ingezonden op de Europashow, waaronder een forse inzending dieren uit Duitsland. Een mooie klus voor onze clubkeurmeesters Bertus den Blanken en Jan Voets die samen met Alfred Sauer (Duitsland) de dieren van een beoordeling voorzagen. 'Obmann' Klaas van der Hoek mocht tweemaal zijn handtekening zetten voor een U. Een patrijs haan van Henne Bouwmeester en een witte haan van Jan Krooshof streden hiermee om de titel. De patrijs haan werd de mooiste Hollandse kriel en werd tevens gekozen tot fraaiste dwerghoen haan van de Nederlandse rassen.
 
 
Bij ons ras waren 6 Europa Champion titels te vergeven (voor het mooiste dier van het ras, bij >20 dieren per kleurslag/klasse krijgt deze een eigen kampioenstitel). Heel bijzonder dat zowel Henne Bouwmeester als Kai Bielefeld een dubbelslag wisten te slaan. Henne won de titels voor mooiste patrijs haan en hen. Kai die voor mooiste geelpatrijs en mooiste hen overige kleurslagen met een witpatrijs hennetje. Johannes Daniels werd Europa Champion bij de zwarte Hollandse krielen en Jan Krooshof kreeg de titel voor mooiste haan overige kleurslagen met zijn witte haan.
 
 
Met de mooiste collectie binnen een kleurslag is de titel Europa Meister te verdienen. Deze kon driemaal uitgereikt worden, ook hier wist Kai Bielefeld een dubbelslag te slaan. Hij werd zowel Europa Meister in geelpatrijs als in witpatrijs, met respectievelijk 569 en 571 punten. De derde titel werd vergeven in zwart en ging ook naar Duitsland, Johannes Daniels won deze met 570 punten.
 
Bij de hanenkraaiwedstrijd op zondagmiddag werd Jan Krooshoff de winaar met zijn geelpatrijs Hollandse kriel haan.
 
 
Alle winnaars van harte gefeliciteerd! En een speciaal woord van dank aan Alfred Sauer die samen met zijn zoon vier dagen en 1400km heeft geïnvesteerd om een echt Europees tintje aan de keuring te geven.
(Foto's met dank aan Ger Brouwer)